Vergoeding stagemeesters 2018

ASGB-BERICHT 2019.063
Icoon thema specialisten

 

Geachte collega

De vergoeding voor de stagemeesters voor het jaar 2018 kan op de website van het Riziv (MyRiziv) nog niet worden aangevraagd omdat het KB nog niet gepubliceerd werd.  Zodra dit gebeurd is krijgt u nog een verwittiging.

met collegiale groeten, het ASGB-bestuur


Wanneer en hoe moet u uw vergoeding voor stagemeester aanvragen?

Voor de jaren 2016 en 2017 kon u uw vergoeding aanvragen van 25 juni tot 23 september 2018.



De regelgeving voor 2018 is nog niet in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd, u kunt de premie 2018 dus nog niet aanvragen. Van zodra de start van de aanvraagprocedure gekend is, zullen wij hierover via deze webpagina communiceren en zal u 90 dagen hebben om de aanvraag in te dienen.

Vraag uw vergoeding online aan via de module "Mijn premieaanvragen" van onze webtoepassing MyRiziv.

U ontvangt een online waarschuwing van onze directie.

Als u niet akkoord gaat met onze beslissing, dan kunt u die betwisten binnen 60 dagen vanaf de datum van de online kennisgeving van de beslissing. Richt uw betwisting online tot de leidend ambtenaar van onze Dienst voor geneeskundige verzorging.

Opgelet: 

Als u als stagemeester werkzaam bent in een erkende stagedienst in het buitenland, meer specifiek in het “Centre hospitalier de Luxembourg”, is het niet mogelijk uw aanvraag online in dienen. In dit geval kunt u via het mailadres onderaan deze pagina een vergoeding aanvragen. Vermeld in uw mail uw naam, uw nationaal nummer, het jaar waarvoor uw de premie aanvraagt, het rekeningnummer en de naam op wiens naam dit rekeningnummer staat.

2024.100

Toetreden tot conventie radiofrequente tumorablatie kan tot 14/9/2024

 

Het Riziv publiceerde de modaliteiten voor toetreding tot een conventie voor radiofrequente tumorablatie (nier, lever, long, bot).

Kandidaturen moeten uiterlijk tegen 14 september 2024 ingediend worden.

Via de link hierna vindt u meer informatie:

2024.099

Nieuwe erkenningscriteria voor heelkundige subdisciplines

 

In het Staatsblad van 15/7/2024 verschenen twee besluiten i.v.m. nieuwe erkenningscriteria voor cardiale, thoracale, vasculaire en viscerale heelkunde.

Er worden zo vier nieuwe beroepstitels in de heelkunde toegevoegd.

Hierna vindt u de integrale tekst van deze besluiten.

Het MB met de erkenningscriteria treedt pas in voege op 1 juli 2026.

Als bijlage bij dit bericht vindt u de voorafgaande adviezen.

 

2024.098

Nomenclatuur gecombineerde NMR-onderzoeken onder algemene anesthesie

In het BS van 10/7/2024 verscheen een KB i.v.m. nieuwe nomenclatuur voor gecombineerde NMR-onderzoeken onder algemene anesthesie.


Hierna vindt u de integrale tekst van het op 10 juli 2024 gepubliceerde KB

16 JULI 2023. - Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 12, § 1, a), van de bijlage bij het koninklijk besluit van 14 september 1984 tot vaststelling van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen inzake verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen