Coronavirus update vanaf 25/01/2021 (Sciensano)

ASGB-BERICHT 2021.018
coronascrabble

 

 

Sciensano laat het volgende weten:

Vanaf maandag 25 januari 2021 gaan enkele wijzigingen in:

 - Hoog-risico contacten zullen twee keer getest worden: zo snel mogelijk na identificatie en op het einde van de quarantaine. Het call center zal daarvoor 2 testcodes uitsturen. De eerste, vroege test laat toe om zo nodig bijkomende maatregelen te treffen voor “contacten van contacten”. Indien de contactpersoon >72u na het laatste hoog-risicocontact geïdentificeerd wordt, wordt enkel een test aan het einde van de quarantaine aanbevolen (en zal slechts 1 code worden uitgestuurd) om te vermijden dat testen elkaar te snel opvolgen. 

 - De duur van isolatie voor patiënten in thuisisolatie wordt verlengd tot 10 dagen

 - De nieuwe B.1.1.7 variant heeft een verhoogde besmettelijkheid in alle leeftijdsgroepen, dus ook (maar niet uitsluitend!) bij kinderen. Tot dusver werden alle kinderen in de lagere school beschouwd als laag-risico contacten. Omwille van de verhoogde besmettelijkheid zullen de kinderen in de lagere school die in de klas/in de refter naast een indexgeval zaten, voortaan als hoog-risico contact beschouwd worden. 

 

Zoals eerder aangekondigd, werd gewerkt aan een meer gebruiksvriendelijke versie van de procedures op de website van Sciensano.  Vanaf maandag zal u geen statische (en inmiddels vertrouwde?) pdf’s met procedures meer vinden, maar wel een interactieve pagina waar u snel naar de gewenste informatie kan doorklikken via een menu aan de linkerkant. Op de homepagina krijgt u meteen een snel overzicht van alle meest recente wijzigingen. Zoals steeds zal de website de meest actuele informatie bevatten. 

Reacties

site sciensano is niet up to date!

Bart Mouton

Sciensano is nog steeds niet up-to-date!!
De pers wel ...

Egbert van Wijk, huisarts

Naar sciensano gebeld om een engelse variant te melden bij een schoolkind. Ze vielen daar uit de hemel, ze wisten niet wat ze daarmee moesten doen.
Goed bezig!

Cornelissen Anthony

En wat is de rechtsbron van deze wijzigingen?

Daniel Heymans
2024.098

Nomenclatuur gecombineerde NMR-onderzoeken onder algemene anesthesie

In het BS van 10/7/2024 verscheen een KB i.v.m. nieuwe nomenclatuur voor gecombineerde NMR-onderzoeken onder algemene anesthesie.


Hierna vindt u de integrale tekst van het op 10 juli 2024 gepubliceerde KB

16 JULI 2023. - Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 12, § 1, a), van de bijlage bij het koninklijk besluit van 14 september 1984 tot vaststelling van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen inzake verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen

2024.097

Nomenclatuur oftalmologie

In het BS van 10/7/2024 verscheen een KB i.v.m. nomenclatuur oftalmologie en de aanpassing van een interpretatieregel.


Hierna vindt u de integrale tekst van het op 10 juli 2024 gepubliceerde KB

6 NOVEMBER 2023. - Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 14, h), van de bijlage bij het koninklijk besluit van 14 september 1984 tot vaststelling van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen inzake verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen

2024.096

Somatische zorg in het psychiatrisch ziekenhuis

In het BS van 10/7/2024 verscheen een KB i.v.m. nieuwe nomenclatuur voor artikelen 2 en 25. Een artikel regelt het bezoek in het ziekenhuis door de GMD-houdende huisarts of een collega van een geregistreerde groepering. Simultaan worden de aparte verstrekkingen voor het bezoek van ‘een’ huisarts aan het psychiatrisch ziekenhuis geschrapt.