Vaccinatie personeel HA-praktijken: niet de juiste persoon op de lijst, wat nu?

ASGB-BERICHT 2021.033
Corona

 

Sinds deze week – de week van 15 februari 2021 – zouden de zorgprofessionals van de eerste lijn aan bod moeten komen, aldus de berichten van de Vlaamse overheid. Daaronder worden zowel de huisartsen begrepen als de specialisten extra muros met ‘hoogrisico-contact’, zoals pneumologen, NKO-artsen en pediaters. De andere extra muros-specialisten volgen daarna.

Ook het personeel van de huisartsen- en specialistenpraktijken (dat in nauw contact komt komt met patiënten) komt zo snel mogelijk aan bod. Via de link https://authenticatie.vlaanderen.be/stb/html/ssologin kunt u controleren of uw praktijkassistente(n) opgenomen is (zijn) op de lijst. Wat de praktijkassistenten van de huisartsen betreft, heeft men zich bij de opmaak van deze lijst gebaseerd op de Impulseopremie voor loonkosten, maar dan wel op basis van de tewerkstellingen ... in 2019. De gegevens over nieuwe tewerkstellingen uit 2020, laat staan die uit 2021, had men immers nog niet ter beschikking, toen men de lijst voor de vaccinaties opmaakte.

Bijgevolg kan het dus gebeuren dat iemand die in 2019 nog bij u in de praktijk werkte en nu niet meer, wél op de lijst staat, en de persoon die daarna in dienst gekomen is en nog steeds bij u werkt, niet. Is dat geval, dan is paniek niet nodig, maar actie ondernemen wél. U kunt dit best zo snel mogelijk melden aan de ‘liaison-huisartsen’ van de ELZ (Eerstelijnszone) waaronder uw praktijk valt. Deze persoon heeft immers de bevoegdheid om de lijst te actualiseren en aan te vullen. U kunt via deze link https://vivel.be/liaisons nagaan wie de ‘liaison-huisartsen’ is van de ELZ waartoe u behoort.

2024.098

Nomenclatuur gecombineerde NMR-onderzoeken onder algemene anesthesie

In het BS van 10/7/2024 verscheen een KB i.v.m. nieuwe nomenclatuur voor gecombineerde NMR-onderzoeken onder algemene anesthesie.


Hierna vindt u de integrale tekst van het op 10 juli 2024 gepubliceerde KB

16 JULI 2023. - Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 12, § 1, a), van de bijlage bij het koninklijk besluit van 14 september 1984 tot vaststelling van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen inzake verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen

2024.097

Nomenclatuur oftalmologie

In het BS van 10/7/2024 verscheen een KB i.v.m. nomenclatuur oftalmologie en de aanpassing van een interpretatieregel.


Hierna vindt u de integrale tekst van het op 10 juli 2024 gepubliceerde KB

6 NOVEMBER 2023. - Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 14, h), van de bijlage bij het koninklijk besluit van 14 september 1984 tot vaststelling van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen inzake verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen

2024.096

Somatische zorg in het psychiatrisch ziekenhuis

In het BS van 10/7/2024 verscheen een KB i.v.m. nieuwe nomenclatuur voor artikelen 2 en 25. Een artikel regelt het bezoek in het ziekenhuis door de GMD-houdende huisarts of een collega van een geregistreerde groepering. Simultaan worden de aparte verstrekkingen voor het bezoek van ‘een’ huisarts aan het psychiatrisch ziekenhuis geschrapt.