Persoonlijke opinie over vaccinatie door apothekers

ASGB-BERICHT 2021.202
Corona

Arnout Van de Kieboom is bestuurslid van ASGB maar recent gestopt als huisarts, omdat door de COVID-crisis naar zijn gevoel de mankementen in de organisatie van onze gezondheidszorg nogmaals zwaar geaccentueerd werden.

Nu de minister een wetsvoorstel om de apothekers te laten vaccineren, er blijkbaar zonder enige vorm van overleg wil doordrammen, is Dr Van de Kieboom in zijn pen gekropen. Wij willen u zijn mooi geschreven bijdrage niet onthouden. U vindt ze integraal terug in de bijlage bij dit bericht.

 

Bijlage

Reacties

Dank je wel, blij dat er mensen zijn die tijd willen maken om in te doen te kruipen. Blij dat er mensen zijn die opkomen voor ons beroep als huisarts. Als er niet snel een stevige ommekeer komt, zullen er nog veel huisartsen stoppen.

Eva De Bondt

de meestal door beleggingsgroepen opgekochte apotheken worden steeds meer opbrengsthuizen
ik feliciteer de collega voor zijn brief en hoop dat deze breed wordt verspreid
mede namens Joke Verleysen

Andreas Verleysen (Andreas Verleysen)

groot respect voor bovenstaande brief * juiste nadrukken * voeg er ter inspiratie aan toe ivm Mexicaanse griepvaccinatie anno 2009 * lees aub "pichal baeke "

rufij baeke

Dank om dit krachtig en juist te verwoorden. Daarbij ook weerom frustrerend dat er middelen worden vrijgemaakt om apothekers ( vergoed?) te laten vaccineren terwijl wij al jaren wachten op een correcte vergoeding voor de ondertussen onmisbare ondersteuning van verpleegkundigen in de niet- forfaitaire huisartsenpraktijk.

Dr. SMETS

Binnen 20 jaar zijn wij huisartsen gedegradeerd tot secretaresse van de apothekers, die elk jaar een stukje van ons terrein inpikken, dankzij een sterk syndicaat en goede lobby-ing; en wat hebben wij: nen hoop zeveraars, met veel geblaat en weinig wol. Het laatste lovend initiatief als vakbond van de artsen dateert van 1968; sindsdien witte ruis.

Cornelissen Anthony
2024.098

Nomenclatuur gecombineerde NMR-onderzoeken onder algemene anesthesie

In het BS van 10/7/2024 verscheen een KB i.v.m. nieuwe nomenclatuur voor gecombineerde NMR-onderzoeken onder algemene anesthesie.


Hierna vindt u de integrale tekst van het op 10 juli 2024 gepubliceerde KB

16 JULI 2023. - Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 12, § 1, a), van de bijlage bij het koninklijk besluit van 14 september 1984 tot vaststelling van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen inzake verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen

2024.097

Nomenclatuur oftalmologie

In het BS van 10/7/2024 verscheen een KB i.v.m. nomenclatuur oftalmologie en de aanpassing van een interpretatieregel.


Hierna vindt u de integrale tekst van het op 10 juli 2024 gepubliceerde KB

6 NOVEMBER 2023. - Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 14, h), van de bijlage bij het koninklijk besluit van 14 september 1984 tot vaststelling van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen inzake verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen

2024.096

Somatische zorg in het psychiatrisch ziekenhuis

In het BS van 10/7/2024 verscheen een KB i.v.m. nieuwe nomenclatuur voor artikelen 2 en 25. Een artikel regelt het bezoek in het ziekenhuis door de GMD-houdende huisarts of een collega van een geregistreerde groepering. Simultaan worden de aparte verstrekkingen voor het bezoek van ‘een’ huisarts aan het psychiatrisch ziekenhuis geschrapt.