ASGB betreurt beslissing over contingentering

2022.057

Federaal minister van volksgezondheid Vandenbroucke heeft vrijdag 29 april 2022 een deal met de Franstalige gemeenschap aangekondigd. Zo zal er ook aan Franstalige kant een ingangsexamen komen. In ruil daarvoor zal er echter de spons over het verleden geveegd worden en wordt het zgn. federaal responsabiliseringsmechanisme opgegeven.

ASGB kan zich niet in vinden in deze deal en ondersteunt het protest van de Vlaamse studenten geneeskunde. Als bijlage bij dit bericht vindt u een gezamenlijk persbericht terug.

Reacties

dit is een jammerlijke beslissing! waar de vlaamse kandisaat-artsen zo lang een ingangsexamen hebben gehad, menig waardevol kandidaat geneeskunde student afgevoerd werd voor een vaag principe dat er minder artsen zouden zijn en dus meer artsen die zich niet per definitie bezondigen aan overconsumptie, nu ook nog dit monsterakkoord : alsof er A belgen zijn en B belgen. Een resolute planning van de overheid voor meerdere jaren10 dringt zich hier op.

schraepen gilbert

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2 + 1 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
2022.064

Akkoord over standstill inzake ereloonsupplementen

ASGB/Kartel heeft de finale tekst rond de standstill van de supplementen goedgekeurd. Er zitten zeker goede elementen in, al betreuren we een aantal gemiste kansen.

2022.072

Vanaf 1 juli 2022 moeten artsen ‘elektronisch betalen’ aanbieden

Een nieuwe wet die van toepassing is op alle ‘ondernemers’ voert de verplichting in om minstens één elektronisch betaalmiddel aan te bieden vanaf 1 juli 2022. Ook een arts wordt als een ondernemer in de juridische zin van het woord beschouwd. U zal uw patiënten dus ook die mogelijkheid moeten geven. Hierna lichten we aan hand van drie vragen toe wat dit concreet inhoudt.

Mag u nog cash ontvangen na 1 juli? Jazeker, er komt geen verbod op cash, u bent enkel verplicht om ook in de mogelijkheid van elektronisch te betalen te voorzien.

2022.071

Oproep tot input : ontwerp nieuwe erkenningscriteria voor truncus communis en viscerale heelkunde

Bijgevoegde documenten zullen eerstdaags in de Hoge Raad besproken worden.

ASGB-leden die hier opmerkingen of bedenkingen over hebben, kunnen deze overmaken aan het secretariaat. (info@asgb.be).