ASGB-enquête : geen supplementen meer, wat kunt u niet meer doen?

2023.010

Vaak belanden ereloonsupplementen helemaal niet in de ‘zak’ van de arts maar zijn ze nodig om te lage nomenclatuur te compenseren, kosten van materiaal te dekken, investeringen mogelijk te maken, enz.

Wij willen nagaan welke redenen (het vaakst) voorkomen in de praktijk en welke acten/technieken u niet meer zou kunnen doen/toepassen, indien u geen supplement meer zou kunnen vragen.

Deze antwoorden zullen gebruikt worden om bij de minister (en de publieke opinie) het juiste beeld over ereloonsupplementen te schetsen.

De enquête invullen vraagt slechts 2-3 minuten van uw tijd en kan anoniem (zonder uw naam te vermelden, wel uw specialisme a.u.b.).

Start de enquête hier: https://forms.gle/MxLw6YitH6jTJox58

 

Reacties

De supplementen die ik vraag aan mijn patiënten zijn een noodzakelijke aanvulling van mijn inkomen als ambulant werkende psychiater. Ze dienen ter compensatie voor de te laag gehonoreerde nomenclatuur. Ik werk dagelijks 12 uur per dag en ook op zaterdag om mijn leven als alleenstaande moeder met twee studerende kinderen te kunnen betalen. Het schrappen van de supplementen betekent voor mij een verarming waarvan ik niet weet hoe ik ze ga moeten oplossen.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
5 + 5 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
2023.012

Schrijf u in voor het ASGB-congres, een betere zorg voor patiënt én arts

Wanneer en waar? Zaterdag 11 maart 2023 vanaf 9 uur in Flanders Meeting & Convention Center te Antwerpen (de Elisabeth-zalen naast de Zoo, ingang via Carnotstraat 4)

Hoe inschrijven? U kunt zich inschrijven t.e.m. 28 februari 2023 via het webformulier in deze link: https://www.asgb.be/form/inschrijving-symposium

2023.016

ASGB/Kartel steunt de wachtposten in hun vraag om betere financiering

De huisartsenwachtposten hebben het (vaak) moeilijk om de eindjes nog aan mekaar te knopen. Grote boosdoener is de fikse stijging van de werkingskosten (van vooral personeel en vervoer maar ook van bv. infrastructuur en energie). De lonen van het personeel bv. hebben een index van ruim 13% ondergaan … terwijl het budget dat door Riziv ter beschikking gesteld wordt amper aan 8% komt.

2023.015

Huisartsen kunnen een cone beam ct van een lidmaat of een gewricht voorschrijven

 

Op 18 januari 2023 is een KB met een wijziging aan de nomenclatuur van art. 17§1 gepubliceerd. Dit KB treedt in werking op 1 maart 2023 en laat nu ook toe dat huisartsen een cone beam ct van een lidmaat of een gewricht kunnen voorschrijven.

Hierna vindt u de integrale tekst van het KB en in de pdf bij dit bericht vindt u de desbetreffende nota uit de NCAZ.

Publicatie : 2023-01-18
Numac : 2023030016