Schrijf u in voor het ASGB-congres, een betere zorg voor patiënt én arts

2023.012

Wanneer en waar? Zaterdag 11 maart 2023 vanaf 9 uur in Flanders Meeting & Convention Center te Antwerpen (de Elisabeth-zalen naast de Zoo, ingang via Carnotstraat 4)

Hoe inschrijven? U kunt zich inschrijven t.e.m. 28 februari 2023 via het webformulier in deze link: https://www.asgb.be/form/inschrijving-symposium

Leden van ASGB betalen 40 euro per persoon, niet-leden betalen 80 euro per persoon, telkens inclusief lunch en dranken. Verder is in deze prijs ook inbegrepen: een toegangsticket tot de zoo voor partner en kinderen (aantal en gegevens verplicht mee te delen via de inschrijving).

Accreditering in aanvraag. 

 

Programma

9u00                    ontvangst

9u15-10u45        Voorstelling programma medische verkiezingen van ASGB/Kartel

10u45-11u15      Koffiepauze

11u15-12u30      Panelgesprek over het zorglandschap van de toekomst en de rol van de arts daarin. Met o.a.: Pedro Facon (adjunct Administrateur-Generaal RIZIV), dr. Kirsten Catthoor (voorzitter Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie), Prof. Dr. Sigrid Sterckx (U Gent), dr. Miet Vandemaele (ondervoorzitter VASO), dr. Anouk Buelens-Terryn (voorzitter HOP-HAIO).

12u30 - 13u30   Lunch

Specialisten

13u30-14u15      Hervorming van de ziekenhuisfinanciering. Stavaza door Prof. dr. Johan Kips (voorzitter Werkgroep Ziekenhuishervorming).

14u15-15u          Visie van ASGB op co-governance. Debat met ASGB-specialisten, Margot Cloet (dedelegeerd bestuurder Zorgnet-Icuro), dr. Christine Cuyt (hoofdarts AZ Klina), dr. Thomas Pattyn (psychiater), en gemodereerd door Pascal Selleslagh (hoofdredacteur De Specialist).

Huisartsen

13u30 -14u15    New deal voor de huisartsen. Stavaza door Prof. dr. Ann Van den Bruel (voorzitter Werkgroep New Deal).

14u15 – 15u       Visie van ASGB op het takenpakket en de work-life balance. Debat met ASGB-huisartsen, dr. Joke Versmissen (voorzitter Jong Domus) en Sandra Derieuw (juriste CM), en gemodereerd door Geert Verrijken (hoofdredacteur Artsenkrant).

15u00-15u30      Koffiepauze

15u30-16u00     Plenaire slottoespraak

 

 

Reacties

Moeten we niet ruimer denken , aan geken omgekeerde bevolkingspiramide en dus minder artsen voor meer patiënten , en meer oog voor werk-vrije tijdsbalans : gaan voor een herorganisatie en dus ook financieren van bv gegradueerde verpleging die eerstelijn taken kunnen overnemen mits opleiding en verzorgenden die verpleegtaken overnemen
Nu zien we dikwijls aan de receptie mensen die moeten selecteren en waarvan ik toch twijfel of ze die-moeilijke,delicate- taak aankunnen .
Ook wij als huisarts moeten vertrouwen hebben in mensen die beslissingen kunnen nemen , zonder ons diploma

Gevaert Jean marie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
1 + 0 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2023.175

Nieuw KB op komst inzake vergoeding voor griep- en covidvaccinatie

 

Op het Verzekeringscomité van 18 september jl. werd een ontwerp-KB goedgekeurd dat in specifieke pseudonomenclatuur voorziet voor het toedienen van het griepvaccin en het covidvaccin.

In dit KB worden niet alleen vergoedingen voorzien voor als een arts of verpleegkundige vaccineert maar ook voor als een apotheker vaccineert. En dat laatste mag opmerkelijk genoemd worden, daar er op dit moment nog helemaal geen wettelijke basis is voor het vaccineren door apothekers.

2023.174

Centralisatie hoofdhals tumoren: uw input is welkom

 

Als bijlage bij dit bericht vindt u de eerste ontwerptekst voor de centralisatie van hoofd hals tumoren. De ASGB-vertegenwoordigers hebben in de werkgroep al heel wat opmerkingen gemaakt en proberen bij te schaven.

Verdere input ‘vanop het veld’ zou echter zeker op prijs gesteld worden. We richten deze vraag natuurlijk in het bijzonder aan onze oncologen, radiotherapeuten, MKA-artsen, NKO-artsen, pathologen en radiologen, maar ieders feedback is nuttig.

2023.173

RIZIV-sociaal statuut voor de apotheker – klinisch bioloog

 

Dankzij de aanhoudende inspanningen van ASGB/Kartel hebben de apothekers – klinisch biologen recht gekregen op een identiek sociaal statuut als de artsen - klinisch biologen.

Op zijn website heeft het RIZIV nog eens de voorwaarden, bedragen en modaliteiten samengevat.

Zie Het sociaal statuut van de arts en apotheker-klinisch bioloog - RIZIV (fgov.be)