15 maart is laatste dag om te checken of u op kiezerslijst staat

2023.054

In juni 2023 vinden er opnieuw medische verkiezingen plaats. Alle artsen die op de officiële kiezerslijst staan, opgemaakt door het RIZIV, kunnen stemmen. Vergissingen zijn echter niet uitgesloten en een controle van de lijst is maar mogelijk t.e.m. vandaag, 15 maart 2023. Dit kan via de volgende link: https://webappsa.riziv-inami.fgov.be/ElectorListChecking/default.aspx?lang=nl&option=Introduction.

Indien u problemen ondervindt, kunt u mailen naar ElectionsFeedback@riziv-inami.fgov.be

Uw naam staat er niet bij, wat nu? In dat geval kunt u t.e.m. 17 maart 2023 een klacht indienen via aangetekende brief (RIZIV, DGV – Medische verkiezingen, T.a.v. De leidend ambtenaar Daubie Mickaël, Galileelaan 5/01, 1210 Brussel).

Waarom is dit zo belangrijk voor u? Medisch syndicalisme is cruciaal voor de organisatie van het artsenberoep. Want zonder artsensyndicaten beslist de overheid zelf (met door haar i.p.v. door het korps geselecteerde experten) welke weg ze opgaat met de organisatie van de gezondheidszorg in ons land. Enkel en alleen door het overlegmodel kan dit voorkomen worden. Houd de beslissingen over uw beroep dus in artsenhanden door in juni uw stem uit te brengen (en nu te controleren of u in juni zal kunnen stemmen.

 

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
1 + 17 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
2023.059

Impressies van ASGB-debat over de gezondheidszorg van de toekomst

 

Artsenkrant heeft een mooie impressie gemaakt van het debat over de gezondheidszorg van de toekomst dat zaterdag jl. op ons congres gevoerd werd.

https://www.artsenkrant.com/actueel/de-olifant-in-de-kamer/article-normal-66019.html

https://www.artsenkrant.com/magazine/einde-van-de-wereld-nog-niet-in-zicht/article-normal-66031.html

2023.050

Terugblik op geslaagd ASGB-congres

 

Op ons congres van zaterdag jl. werden een aantal interessante debatten en discussies gevoerd. De medische pers was goed vertegenwoordigd.

Hierna vindt u de links naar drie sfeerreportages van De Specialist/Medisfeer over het debat “Zorglandschap voor de toekomst”.

Link naar discussie over de honoraria https://www.despecialist.eu/nl/nieuws/beroepsnieuws/honoraria-niet-onder-druk-als-staatsschuld-almaar-stijgt.html

2023.069

GMD chronische patiënten: leeftijdsuitbreiding nu pas in Staatsblad

 

In 2022 werd het toepassingsgebied van het verhoogd GMD fors uitgebreid: enerzijds werd de beginleeftijd van 45 jaar naar 30 jaar verlaagd en anderzijds werd de eindleeftijd van 75 jaar naar 85 jaar verhoogd. In een bericht van 7 maart 2022 schreven we al dat dit onmiddellijk (lees: al in 2022) toegepast kon worden maar dat het nog een hele tijd zou duren voor dit in het Staatsblad gepubliceerd zou worden, zie https://www.asgb.be/node/28325.