Oproep: 1 huisarts en 1 pediater gezocht voor werkgroep pediatrie

2023.118

 

Het Collège de Médecine Générale (Franstalig orgaan, waarin artsensyndicaten, kringen en wetenschappelijke verenigingen verenigd zijn) werd uitgenodigd om deel te nemen aan een discussie op initiatief van de beroepsfederatie van pediaters  (BMS/SBP) om een samenwerking uit te werken met de huisartsen.

Meer specifiek buigen zij zich over de volgende vragen:

  1. * pediaters toelaten een pediatrische GMD op te maken (dit verzoek werd ondertussen afgewezen)
  2. * verzoek om toegang tot Sumehr voor kinderartsen om sumehrs zo voor kinderen te kunnen maken
  3. * de voorwaarde schrappen dat het kind geregistreerd moet zijn bij de DMG om de co-payment terugbetaald te krijgen, zodat kinderartsen hun eerstelijnsrol voor kinderen kunnen spelen.
  4. * een werkgroep oprichten over het zorgpad voor kinderen en over het aanpassen van de GMD op maat van kinderen.
  5. * hoe om te gaan met de te verwachten vermindering van het zorgaanbod voor kinderen (patiëntenstops bij huisartsen, daling van quota voor kinderartsen), waardoor de spoeddiensten overbelast kunnen worden
  6. * erkennen dat kindergeneeskunde in ziekenhuizen ondergefinancierd is en steun de oproep voor een verhoging van de permanentievergoedingen zoveel mogelijk in het ziekenhuis te houden.
  7. * op basis van de verschillende vaardigheden van huisartsen en kinderartsen zoeken naar de best mogelijke strategie om kinderen de best mogelijke zorg te bieden. (Literatuurstudie door Levi Hoste UZ Gent)
  8. * meer aandacht vragen voor primaire en secundaire preventie en voor adolescentengeneeskunde tijdens de opleiding van huisartsen en kinderartsen

 

Deze werkgroep heeft al enkele vergaderingen achter de rug maar heeft ASGB uitdrukkelijk gevraagd om ook deelnemers te vaardigen. Wij zijn daarom op zoek naar 1 huisarts en 1 pediater onder onze leden om ons te vertegenwoordigen in deze werkgroep.

  • Vergaderfrequentie: 1 keer per maand, enkel online
  • Tijdstip: de laatste woensdag van de maand om 8 uur ‘s morgens

 

Wie interesse heeft, kan een mailtje sturen naar info@asgb.be

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
5 + 14 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2024.098

Nomenclatuur gecombineerde NMR-onderzoeken onder algemene anesthesie

In het BS van 10/7/2024 verscheen een KB i.v.m. nieuwe nomenclatuur voor gecombineerde NMR-onderzoeken onder algemene anesthesie.


Hierna vindt u de integrale tekst van het op 10 juli 2024 gepubliceerde KB

16 JULI 2023. - Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 12, § 1, a), van de bijlage bij het koninklijk besluit van 14 september 1984 tot vaststelling van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen inzake verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen

2024.097

Nomenclatuur oftalmologie

In het BS van 10/7/2024 verscheen een KB i.v.m. nomenclatuur oftalmologie en de aanpassing van een interpretatieregel.


Hierna vindt u de integrale tekst van het op 10 juli 2024 gepubliceerde KB

6 NOVEMBER 2023. - Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 14, h), van de bijlage bij het koninklijk besluit van 14 september 1984 tot vaststelling van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen inzake verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen

2024.096

Somatische zorg in het psychiatrisch ziekenhuis

In het BS van 10/7/2024 verscheen een KB i.v.m. nieuwe nomenclatuur voor artikelen 2 en 25. Een artikel regelt het bezoek in het ziekenhuis door de GMD-houdende huisarts of een collega van een geregistreerde groepering. Simultaan worden de aparte verstrekkingen voor het bezoek van ‘een’ huisarts aan het psychiatrisch ziekenhuis geschrapt.