OPROEP: vertegenwoordiger gezocht voor werkgroep m-health

2023.153

 

Binnen het RIZIV wordt een werkgroep opgericht die verantwoordelijk zal zijn voor de evaluatie van aanvragen inzake mobiele medische toepassingen in het terugbetalingssysteem. De WG zal een procedure uitwerken en dossiers goedkeuren. Het Kartel (ASGB/GBO/MODES) mag daarvoor 1 werkend lid en 1 plaatsvervanger afvaardigen.

De WG zal 1 keer per maand vergaderen, elke eerste dinsdag om 10 uur. De eerste keer (op 3 oktober) fysiek, daarna in principe online.

Indien u interesse heeft om ons in deze WG te vertegenwoordigen, laat dit dan aub zo snel mogelijk weten door te mailen aan het secretariaat (info@asgb.be).

Als bijlage bij dit bericht vindt u een nota met een meer gedetailleerde uitleg over de werkzaamheden van de werkgroep.

Bijlage

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
8 + 8 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2023.175

Nieuw KB op komst inzake vergoeding voor griep- en covidvaccinatie

 

Op het Verzekeringscomité van 18 september jl. werd een ontwerp-KB goedgekeurd dat in specifieke pseudonomenclatuur voorziet voor het toedienen van het griepvaccin en het covidvaccin.

In dit KB worden niet alleen vergoedingen voorzien voor als een arts of verpleegkundige vaccineert maar ook voor als een apotheker vaccineert. En dat laatste mag opmerkelijk genoemd worden, daar er op dit moment nog helemaal geen wettelijke basis is voor het vaccineren door apothekers.

2023.174

Centralisatie hoofdhals tumoren: uw input is welkom

 

Als bijlage bij dit bericht vindt u de eerste ontwerptekst voor de centralisatie van hoofd hals tumoren. De ASGB-vertegenwoordigers hebben in de werkgroep al heel wat opmerkingen gemaakt en proberen bij te schaven.

Verdere input ‘vanop het veld’ zou echter zeker op prijs gesteld worden. We richten deze vraag natuurlijk in het bijzonder aan onze oncologen, radiotherapeuten, MKA-artsen, NKO-artsen, pathologen en radiologen, maar ieders feedback is nuttig.

2023.173

RIZIV-sociaal statuut voor de apotheker – klinisch bioloog

 

Dankzij de aanhoudende inspanningen van ASGB/Kartel hebben de apothekers – klinisch biologen recht gekregen op een identiek sociaal statuut als de artsen - klinisch biologen.

Op zijn website heeft het RIZIV nog eens de voorwaarden, bedragen en modaliteiten samengevat.

Zie Het sociaal statuut van de arts en apotheker-klinisch bioloog - RIZIV (fgov.be)