NIEUWE OPROEP: werkt u mee aan nieuwe erkenningscriteria voor inwendige disciplines?

2023.162

 

Hierbij herhalen we onze oproep van 25 juli (https://www.asgb.be/node/28636) naar kandidaten om mee te werken aan de nieuwe erkenningscriteria voor de verschillende inwendige disciplines, de eindtermen voor ASO, en de stagediensten.

De geldende criteria zijn vaak hopeloos verouderd. Een zestal jaren geleden heeft de Hoge Raad hierover al advies verstrekt maar er werd door de bevoegde minister(s) niets mee gedaan. U vindt ze bijgevoegd. Intussen moeten wellicht nieuwe aanpassingen overwogen worden.

Wij beschouwen dit niet zozeer als syndicale materie maar we vinden een evenwaardige input door universiteiten en praktijkvoerende artsen wel een belangrijk aandachtspunt.

De vergaderingen zullen allicht online verlopen en volgens een schema dat elke werkgroep zelf kan beslissen.

Indien u interesse heeft, stuur dan aub een e-mail naar info@asgb.be.

 

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
1 + 14 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2023.175

Nieuw KB op komst inzake vergoeding voor griep- en covidvaccinatie

 

Op het Verzekeringscomité van 18 september jl. werd een ontwerp-KB goedgekeurd dat in specifieke pseudonomenclatuur voorziet voor het toedienen van het griepvaccin en het covidvaccin.

In dit KB worden niet alleen vergoedingen voorzien voor als een arts of verpleegkundige vaccineert maar ook voor als een apotheker vaccineert. En dat laatste mag opmerkelijk genoemd worden, daar er op dit moment nog helemaal geen wettelijke basis is voor het vaccineren door apothekers.

2023.174

Centralisatie hoofdhals tumoren: uw input is welkom

 

Als bijlage bij dit bericht vindt u de eerste ontwerptekst voor de centralisatie van hoofd hals tumoren. De ASGB-vertegenwoordigers hebben in de werkgroep al heel wat opmerkingen gemaakt en proberen bij te schaven.

Verdere input ‘vanop het veld’ zou echter zeker op prijs gesteld worden. We richten deze vraag natuurlijk in het bijzonder aan onze oncologen, radiotherapeuten, MKA-artsen, NKO-artsen, pathologen en radiologen, maar ieders feedback is nuttig.

2023.173

RIZIV-sociaal statuut voor de apotheker – klinisch bioloog

 

Dankzij de aanhoudende inspanningen van ASGB/Kartel hebben de apothekers – klinisch biologen recht gekregen op een identiek sociaal statuut als de artsen - klinisch biologen.

Op zijn website heeft het RIZIV nog eens de voorwaarden, bedragen en modaliteiten samengevat.

Zie Het sociaal statuut van de arts en apotheker-klinisch bioloog - RIZIV (fgov.be)