NIEUWE OPROEP: werkt u mee aan nieuwe erkenningscriteria voor inwendige disciplines?

2023.162

 

Hierbij herhalen we onze oproep van 25 juli (https://www.asgb.be/node/28636) naar kandidaten om mee te werken aan de nieuwe erkenningscriteria voor de verschillende inwendige disciplines, de eindtermen voor ASO, en de stagediensten.

De geldende criteria zijn vaak hopeloos verouderd. Een zestal jaren geleden heeft de Hoge Raad hierover al advies verstrekt maar er werd door de bevoegde minister(s) niets mee gedaan. U vindt ze bijgevoegd. Intussen moeten wellicht nieuwe aanpassingen overwogen worden.

Wij beschouwen dit niet zozeer als syndicale materie maar we vinden een evenwaardige input door universiteiten en praktijkvoerende artsen wel een belangrijk aandachtspunt.

De vergaderingen zullen allicht online verlopen en volgens een schema dat elke werkgroep zelf kan beslissen.

Indien u interesse heeft, stuur dan aub een e-mail naar info@asgb.be.

 

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
1 + 13 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2023.232

Opinie Dr. Gevaert: technocratitis en tekentafelgeneeskunde

 

Onze voorzitter specialisten Dr. Thomas Gevaert is n.a.v. het evaluatierapport van CEBAM over het zorgtraject Long Covid nog eens in zijn pen gekropen. Artsenkrant heeft zijn opiniestuk overgenomen, zie https://www.artsenkrant.com/actueel/technocratitis-en-tekentafelgeneeskunde/article-opinion-69485.html?cookie_check=1701352763

U kunt de integrale tekst ervan ook hier lezen.

 

2023.231

Maak een gratis simulatie voor de New Deal

 

In aanloop naar de start van het pilootproject New Deal lanceerde het Vlaams consortium (een samenwerking van Domus Medica, VAS, ASGB en AADM) een informatieve website newdealhuisartsen.be met een gratis simulatietool. Aan de hand van deze simulatietool kunt u testen wat het nieuwe financieringsmodel zou betekenen voor uw praktijk.

Gratis simulatietool

2023.230

Meer (handhavings)bevoegdheden voor de hoofdarts

 

Een op 24 november 2023 verschenen Wet diverse gezondheidsbepalingen heeft de bedoeling om de hoofdarts meer slagkracht te geven om de kwaliteit en de veiligheid van de zorgverstrekking te bewaken.

Ingevolge art. 21 van de Ziekenhuiswet is de hoofdarts immers verantwoordelijk voor deze kwaliteit en veiligheid maar het ontbrak hem/haar nog aan instrumenten om het beleid op dat vlak te concretiseren.