Aanvraag praktijkpremie 2022: problemen met controle Sumehr

2023.168

 

In juli stelden heel wat huisartsen vast dat ze in tegenstelling tot vorige jaren de geïntegreerde praktijkpremie (voor 2022) nog niet konden aanvragen (via ProGezondheid), zie https://www.asgb.be/node/28644. Het RIZIV liet daarop weten dat de aanvraag vanaf half augustus zou kunnen om daarna die deadline nog eens op te schuiven tot begin september.

Vandaag, 12 september 2023, laat men echter weten dat het nog altijd niet kan. De oorzaak? De gegevens die aangeleverd worden om het Sumehr-criterium te checken, blijken niet betrouwbaar. Pas wanneer die problemen opgelost zijn, kan men de aanvraagprocedure open stellen. De aanvraagperiode zal echter wel verlengd worden (en dus niet al eindigen op 31 oktober a.s.).

Reacties

Ik vraag graag de premie aan zodra mogelijk.

Christian Sprengers

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
10 + 2 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2023.232

Opinie Dr. Gevaert: technocratitis en tekentafelgeneeskunde

 

Onze voorzitter specialisten Dr. Thomas Gevaert is n.a.v. het evaluatierapport van CEBAM over het zorgtraject Long Covid nog eens in zijn pen gekropen. Artsenkrant heeft zijn opiniestuk overgenomen, zie https://www.artsenkrant.com/actueel/technocratitis-en-tekentafelgeneeskunde/article-opinion-69485.html?cookie_check=1701352763

U kunt de integrale tekst ervan ook hier lezen.

 

2023.231

Maak een gratis simulatie voor de New Deal

 

In aanloop naar de start van het pilootproject New Deal lanceerde het Vlaams consortium (een samenwerking van Domus Medica, VAS, ASGB en AADM) een informatieve website newdealhuisartsen.be met een gratis simulatietool. Aan de hand van deze simulatietool kunt u testen wat het nieuwe financieringsmodel zou betekenen voor uw praktijk.

Gratis simulatietool

2023.230

Meer (handhavings)bevoegdheden voor de hoofdarts

 

Een op 24 november 2023 verschenen Wet diverse gezondheidsbepalingen heeft de bedoeling om de hoofdarts meer slagkracht te geven om de kwaliteit en de veiligheid van de zorgverstrekking te bewaken.

Ingevolge art. 21 van de Ziekenhuiswet is de hoofdarts immers verantwoordelijk voor deze kwaliteit en veiligheid maar het ontbrak hem/haar nog aan instrumenten om het beleid op dat vlak te concretiseren.