Aanvraag praktijkpremie 2022: problemen met controle Sumehr

2023.168

 

In juli stelden heel wat huisartsen vast dat ze in tegenstelling tot vorige jaren de geïntegreerde praktijkpremie (voor 2022) nog niet konden aanvragen (via ProGezondheid), zie https://www.asgb.be/node/28644. Het RIZIV liet daarop weten dat de aanvraag vanaf half augustus zou kunnen om daarna die deadline nog eens op te schuiven tot begin september.

Vandaag, 12 september 2023, laat men echter weten dat het nog altijd niet kan. De oorzaak? De gegevens die aangeleverd worden om het Sumehr-criterium te checken, blijken niet betrouwbaar. Pas wanneer die problemen opgelost zijn, kan men de aanvraagprocedure open stellen. De aanvraagperiode zal echter wel verlengd worden (en dus niet al eindigen op 31 oktober a.s.).

Reacties

Ik vraag graag de premie aan zodra mogelijk.

Christian Sprengers

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
4 + 3 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2024.086

Stavaza hervorming nomenclatuur juni 2024

 

Tijdens de vergadering van de NCAZ van 17/6/2024 gaf het Riziv een stand van zaken over de  hervorming van de nomenclatuur.

Het gaat om een gigantische operatie waar we nog wel enkele jaren zoet mee zullen zijn.

U vindt de details via deze links:

Hervorming van de nomenclatuur voor artsen | RIZIV (fgov.be)

2024.085

KCE zoekt Niet-New Deal-praktijken om de New Deal te evalueren

 

Het nieuwe New Deal-model voor de organisatie en financiering van huisartsenpraktijken is in 48 praktijken al van start gegaan.

Vandaag zet het KCE ook al de eerste stappen om de impact ervan op de zorg, de tevredenheid van de zorgverleners, de ervaringen van patiënten, enz. te evalueren.

2024.084

Stuurgroep KAFKA en Hfdst. IV: vereenvoudiging bekomen… maar ook praktische problemen

 

Stuurgroep KAFKA (een samenwerking tussen Jong Domus en ASGB en de andere artsensyndicaten) behaalde een grote doorbraak in de vereenvoudiging van de terugbetalingscriteria voor DOAC’s en medicatie bij osteoporose (Zoledroninezuur/Aclasta ® en Denosumab/Prolia ®).

Na jarenlang ijveren zijn we er immers in geslaagd om de terugbetalingscriteria te vereenvoudigen en de geldigheidstermijn van de akkoorden te verlengen (van 1 jaar naar respectievelijk 5 en 3 jaar).