Website newdealhuisartsen.be gelanceerd

2023.214

 

Vandaag, 7 november 2023, werd de gloednieuwe website https://newdealhuisartsen.be gelanceerd. Deze website is een initiatief van het Vlaams consortium New Deal waarin de wetenschappelijke vereniging Domus Medica en de drie Vlaamse artsensyndicaten (ASGB, AADM en VAS) de handen in mekaar geslagen hebben om de huisartsen die interesse hebben om in het project te stappen, zo goed mogelijk te begeleiden.

U vindt op deze website in de eerste plaats een handige simulatietool terug https://newdealhuisartsen.be/simulatietool. Wat zou het nu immers concreet betekenen en opleveren voor uw praktijk als u zou overstappen naar het nieuwe organisatie- en financieringssysteem? Op die vraag kunt u een antwoord krijgen aan de hand van deze tool.

Verder is deze website een neutrale toegangspoort tot documentatie over de New Deal, waaronder een informerend webinar en een FAQ. Mocht u het antwoord op uw concrete vraag toch niet terugvinden, dan kunt u die aan het Vlaams consortium overmaken via een contactformulier https://newdealhuisartsen.be/contacteer-ons, of ze mailen naar vragen@newdealhuisartsen.be.

De website zal op geregelde tijdstippen geactualiseerd en aangevuld worden met nieuwe beschikbare informatie.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
2 + 2 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2024.020

Akkoord 2024-2025 gepubliceerd op 5 februari 2024

 

Vandaag, 5 februari 2024, is het nieuwe akkoord artsen-ziekenfondsen in het Staatsblad verschenen.

Dat betekent dat de 30-dagentermijn om geheel of partieel te deconventioneren, is aangevangen.

Wie partieel of volledig wenst te deconventioneren kan dat dus vanaf vandaag aan het RIZIV laten weten via ProGezondheid (en dat tot uiterlijk 6 maart 2024). Indien u volledig wenst toe te treden tot het akkoord, hoeft u daarentegen niets te doen.

2024.015

ASGB-online-seminarie over de vernieuwde Wet Patiëntenrechten

 

Wat ? Na 20 jaar is er een update van de Wet Patiëntenrechten (WPR) op komst. Het desbetreffende wetsontwerp zal weldra door de Kamer goedgekeurd worden en het zou de bedoeling zijn dat het nog dit voorjaar in werking zal treden.

ASGB biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met deze vernieuwde versie van de WPR en dit vanuit het standpunt van de arts, dus hoe u er als arts mee om dient te gaan.

2024.026

Last call: ASGB-symposium 2024 ‘info voor starters’

 

Datum: woensdag 13 maart 2024 van 19u tot 22u

Locatie: Let’s meet Center Elewijt, Tervuursesteenweg 564 te 1982 Elewijt

Deelname is GRATIS. Onthaal van 18u30 tot 18u55.

 

Inschrijving

Inschrijven kan t.e.m. 5 maart 2024 door het webformulier uit de link hierna in te vullen. https://asgb.be/form/symposium-starters-2024