Maak een gratis simulatie voor de New Deal

2023.231

 

In aanloop naar de start van het pilootproject New Deal lanceerde het Vlaams consortium (een samenwerking van Domus Medica, VAS, ASGB en AADM) een informatieve website newdealhuisartsen.be met een gratis simulatietool. Aan de hand van deze simulatietool kunt u testen wat het nieuwe financieringsmodel zou betekenen voor uw praktijk.

Gratis simulatietool

Intussen rekenden reeds meer dan 1000 huisartsen uit wat de New Deal voor hen financieel zou betekenen! Bent ook u benieuwd? Test vandaag dan nog de simulatietool!

 

Gratis handleiding en begeleiding

Om u hierbij te ondersteunen is er een gratis handleiding voorzien. Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u bepaalde gegevens verzamelt om de simulatietool in te vullen. Denk bijvoorbeeld aan het aantal patiënten per leeftijdscategorie in uw praktijk. Met dit stappenplan wordt het heel eenvoudig om de tool correct in te vullen en eerste simulatie te verkrijgen.

Wenst u een toch meer persoonlijke ondersteuning? Dan kan u ervoor kiezen om gratis begeleid te worden in de gegevensverzameling door PraktijkCoach. Praktijkcoach is gespecialiseerd in de verschillende softwarepakketten en voorziet begeleiding op maat.   

U kunt deze handleiding of begeleiding aanvragen via het contactformulier.

 

Heeft u vragen? Schrijf u in voor het vragenuurtje op 6 december van 20u00 tot 21u00!

Op woensdag 6 december organiseert het Vlaams consortium een vragenuur tussen 20u00 en 21uOO) waar u al uw vragen kan stellen met betrekking tot de New Deal. Accreditering voor huisartsen is aangevraagd.

Schrijf u in voor dit vragenuur via deze link

Kan u niet aanwezig zijn tijdens het vragenuurtje, maar zit u toch nog met vragen over de New Deal? Stel uw vraag dan via vragen@newdealhuisartsen.be. Wij helpen u graag verder.

 

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
18 + 0 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2024.020

Akkoord 2024-2025 gepubliceerd op 5 februari 2024

 

Vandaag, 5 februari 2024, is het nieuwe akkoord artsen-ziekenfondsen in het Staatsblad verschenen.

Dat betekent dat de 30-dagentermijn om geheel of partieel te deconventioneren, is aangevangen.

Wie partieel of volledig wenst te deconventioneren kan dat dus vanaf vandaag aan het RIZIV laten weten via ProGezondheid (en dat tot uiterlijk 6 maart 2024). Indien u volledig wenst toe te treden tot het akkoord, hoeft u daarentegen niets te doen.

2024.015

ASGB-online-seminarie over de vernieuwde Wet Patiëntenrechten

 

Wat ? Na 20 jaar is er een update van de Wet Patiëntenrechten (WPR) op komst. Het desbetreffende wetsontwerp zal weldra door de Kamer goedgekeurd worden en het zou de bedoeling zijn dat het nog dit voorjaar in werking zal treden.

ASGB biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met deze vernieuwde versie van de WPR en dit vanuit het standpunt van de arts, dus hoe u er als arts mee om dient te gaan.

2024.026

Last call: ASGB-symposium 2024 ‘info voor starters’

 

Datum: woensdag 13 maart 2024 van 19u tot 22u

Locatie: Let’s meet Center Elewijt, Tervuursesteenweg 564 te 1982 Elewijt

Deelname is GRATIS. Onthaal van 18u30 tot 18u55.

 

Inschrijving

Inschrijven kan t.e.m. 5 maart 2024 door het webformulier uit de link hierna in te vullen. https://asgb.be/form/symposium-starters-2024