Boodschap van het Vlaams Consortium: instappen in de New Deal kan nog altijd

2024.012

 

Het Verzekeringscomité van het RIZIV heeft de kandidaturen van 48 huisartsenpraktijken aanvaard voor het nieuwe organisatie- en financieringsmodel New Deal. Vanaf 1 april 2024 zullen deze 48 ‘pioniers’ de overstap maken naar de nieuwe manier werken.

Heeft u uw kandidatuur nog niet ingediend, maar heeft uw praktijk eventueel toch nog interesse? Dan hoeft u niet meer te wachten tot een nieuwe oproep. Vanaf nu kunnen praktijken zich immers op elk moment aanmelden bij het RIZIV. Men voorziet voortaan elk trimester een startdatum voor praktijken die wensen in te stappen.

Twijfelt u nog? Maak dan een simulatie met praktische handleiding

Voor wie nog niet de kans had om een simulatie te maken of voor wie het opnieuw wil proberen, hebben we goed nieuws vanuit het Vlaams Consortium (bestaande uit AADM, ASGB, BVAS en Domus Medica). Vanaf nu zijn de handleidingen beschikbaar via onze website om u stap voor stap door de simulaties te loodsen. Zo kunt u zelf nagaan wat de New Deal financieel voor uw praktijk zou kunnen betekenen. 

      *  Maak een simulatie aan de hand van onze praktische handleidingen: https://newdealhuisartsen.be/simulatietool

Kunt u individuele begeleiding gebruiken?

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden of wilt u de simulatie graag bespreken? Aarzel dan niet om begeleiding aan te vragen! Het team van het Vlaams Consortium staat paraat om u te assisteren en ervoor te zorgen dat u een duidelijk beeld heeft van wat dit nieuwe financieringssysteem zou betekenen voor uw praktijk

      *  Vraag begeleiding aan: https://newdealhuisartsen.be/contacteer-ons

Kent u de laatste wijzigingen al?

Het Verzekeringscomité heeft op 15 januari 2024 nog enkele wijzigingen goedgekeurd. We zetten de belangrijkste wijzigingen graag op een rijtje.

Het plafond van de premie voor praktijkverpleegkundige is vanaf nu opgetrokken. Concreet wil dit zeggen dat het plafond op aantal vaste behandelrelaties met patiënten van 6.000 naar 10.000 gaat. Bij dit nieuwe plafond hoort een minimum aantal uren praktijkverpleegkundige per week van 108 uren. Dit nieuwe plafond zorgt ervoor dat praktijken die groter zijn dan 6000 vaste behandelrelaties ook in aanmerking kunnen komen voor een hogere premie praktijkverpleegkundige.

Het statuut van vervangartsen werd verduidelijkt.  Als u met een vervangarts werkt, hoeft deze arts geen lid te zijn van uw groepering om toch te kunnen werken in een New Deal praktijk.  

     * Klik hierna  voor meer details Kan een New Deal praktijk een vervangarts inschakelen? – New Deal voor huisartsen (newdealhuisartsen.be)

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
3 + 3 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2024.020

Akkoord 2024-2025 gepubliceerd op 5 februari 2024

 

Vandaag, 5 februari 2024, is het nieuwe akkoord artsen-ziekenfondsen in het Staatsblad verschenen.

Dat betekent dat de 30-dagentermijn om geheel of partieel te deconventioneren, is aangevangen.

Wie partieel of volledig wenst te deconventioneren kan dat dus vanaf vandaag aan het RIZIV laten weten via ProGezondheid (en dat tot uiterlijk 6 maart 2024). Indien u volledig wenst toe te treden tot het akkoord, hoeft u daarentegen niets te doen.

2024.015

ASGB-online-seminarie over de vernieuwde Wet Patiëntenrechten

 

Wat ? Na 20 jaar is er een update van de Wet Patiëntenrechten (WPR) op komst. Het desbetreffende wetsontwerp zal weldra door de Kamer goedgekeurd worden en het zou de bedoeling zijn dat het nog dit voorjaar in werking zal treden.

ASGB biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met deze vernieuwde versie van de WPR en dit vanuit het standpunt van de arts, dus hoe u er als arts mee om dient te gaan.

2024.026

Last call: ASGB-symposium 2024 ‘info voor starters’

 

Datum: woensdag 13 maart 2024 van 19u tot 22u

Locatie: Let’s meet Center Elewijt, Tervuursesteenweg 564 te 1982 Elewijt

Deelname is GRATIS. Onthaal van 18u30 tot 18u55.

 

Inschrijving

Inschrijven kan t.e.m. 5 maart 2024 door het webformulier uit de link hierna in te vullen. https://asgb.be/form/symposium-starters-2024