KARTEL PERSMEDEDELING : akkoord artsen-ziekenfondsen 2016-2017 van rechtswege ontbonden

ASGB-BERICHT ASGB-BERICHT2017.002

 

Geachte Collega

 

Het ASGB, GBO en MODES, leden van het KARTEL, hebben vastgesteld dat door de besparingsmaatregelen die door de regering éénzijdig werden vastgelegd (programmawet van 25 december 2016, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 29 december 2016) het lopend akkoord artsen-ziekenfondsen 2016/2017 van rechtswege is ontbonden.

Het KARTEL heeft bijgevolg vandaag, 5 januari 2017, een aangetekend schrijven gericht aan de heer Jo de Cock, voorzitter van de Nationale Commissie Geneesheren Ziekenfondsen, om de ontbinding te betekenen.

In afwachting van het antwoord en de acties die zullen volgen op dit schrijven, blijven de ereloontarieven van kracht.

Het KARTEL betreurt deze situatie, veroorzaakt door Minister De Block en de regering, waardoor een serene sfeer, vereist voor het  overleg om kwaliteitsvolle zorg voor alle patiënten te verzekeren, overschaduwd wordt.

Het KARTEL blijft echter bereid om het overleg verder te zetten met als ultiem doel het verdedigen van de beroepsbelangen en werkvoorwaarden van huisartsen en specialisten én de tariefzekerheid voor de patiënten.

 

met collegiale groeten, het ASGB-bestuur

Reacties

Minister De Block is in de eerste plaats politica-voor de VLD als dit nog hoeft gezegd te worden maar blijkbaar wél- en dat wil zeggen:
je kiesvee( naieve huisartsen onder andere) negeren na de verkiezingen en de 'andersstemmers'(collega's specialisten!?- meestal VLDplussers) proberen nog meer op te vrijen en binnenrijven..quod erat demonstrandum. Vrijheid Blijheid..of Leve de Jungle !?

dirk scheire
2024.122

RIZIV-toelichting over gebruik nieuwe nomenclatuurnummers voor bezoek WZC

 

We hebben u al gemeld dat er sinds 1 juni 2024 een nieuwe regeling bestaat voor bezoeken door huisartsen in een WZC, zie https://asgb.be/node/28817.

Idem voor dergelijke bezoeken door bepaalde artsen-specialisten, zie https://asgb.be/node/28823.

Welnu, op de website van het RIZIV werd op 30 augustus jl. bijkomende toelichting over het gebruik van deze nieuwe nummers gepubliceerd. Klik hiervoor op de onderstaande link:

2024.121

Huisartsen: formulier tegemoetkoming zorgcontinuïteit beschikbaar

 

Op 14 augustus jl. hebben we u al gemeld dat er twee nieuwe premies voor de ondersteuning van huisartsenpraktijken in voege getreden zijn; zie https://asgb.be/node/28876.

Eén van deze premies is de tegemoetkoming inzake zorgcontinuïteit

2024.120

Vertraging voor RIZIV-sociaal statuut van 2023

 

Het RIZIV laat vandaag, 28 augustus 2024, weten dat er een maand vertraging opgetreden is in het berekenen van de premiebedragen voor 2023 (inzake RIZIV-sociaal statuut voor geconventioneerde zorgverleners).

Dit heeft onder meer de volgende twee gevolgen.

Ten eerste heeft u nu een maand langer de tijd (tot 30 september i.p.v. 31 augustus) om in ProGezondheid na te gaan of men u wel het juiste bedrag toekent.