Benoemingen Adviescommissie voor Voorzieningen van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en (Kandidaat-)pleegzorgers.

ASGB-BERICHT ASGB-BERICHT2017.083

 Geachte collega,

In het BS van 12/7/2017 verscheen een MB i.v.m. de benoeming van de leden van de Adviescommissie voor Voorzieningen van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en (Kandidaat-)pleegzorgers.

met collegiale groeten, het ASGB-bestuur


Publicatie: 2017-07-12
 
VLAAMSE OVERHEID
 
27 JUNI 2017. - Ministerieel besluit tot benoeming van de leden van de kamer voor artsen-specialisten en huisartsen en de kamer voor tandartsen en tandartsen-specialisten van de Adviescommissie voor Voorzieningen van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en (Kandidaat-)pleegzorgers

Gelet op het decreet van 7 december 2007 houdende de oprichting van de Strategische Adviesraad voor het Vlaamse Welzijns-, Gezondheids- en Gezinsbeleid en van een Adviescommissie voor Voorzieningen van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en (Kandidaat-)pleegzorgers, artikel 13;
Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 12 juli 2013 betreffende de Adviescommissie voor Voorzieningen van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en (Kandidaat-)pleegzorgers, artikel 2, § 3;
Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juli 2014 tot bepaling van de bevoegdheden van de leden van de Vlaamse Regering, artikel 3, 7°, l);
Overwegende dat op 1 juni 2017, bij besluit van de Vlaamse Regering van 28 april 2017, een kamer voor artsen-specialisten en huisartsen en een kamer voor tandartsen en tandartsen-specialisten binnen de Adviescommissie voor Voorzieningen van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en (Kandidaat-)pleegzorgers werd opgericht;
Overwegende dat de hierna vermelde personen blijk geven van een deskundigheid zoals bepaald in hetzij artikel 2, § 2, zesde lid, hetzij artikel 2, § 2, zevende lid, van het besluit van 12 juli 2013, vereist om als lid van respectievelijk de kamer voor artsen-specialisten en huisartsen en de kamer voor tandartsen en tandartsen-specialisten van de Adviescommissie voor Voorzieningen van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en (Kandidaat-)pleegzorgers, of als plaatsvervanger, te worden benoemd,
Besluit :
Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder Adviescommissie: de Adviescommissie voor Voorzieningen van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en (Kandidaat-)pleegzorgers, vermeld in artikel 12 van het decreet van 7 december 2007 houdende de oprichting van de Strategische Adviesraad voor het Vlaamse Welzijns-, Gezondheids- en Gezinsbeleid en van een Adviescommissie voor Voorzieningen van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en (Kandidaat-)pleegzorgers, zoals gewijzigd bij de decreten van 20 april 2012, 29 juni 2012 en 15 juli 2016.
Art. 2. § 1. Worden benoemd tot lid van de Adviescommissie en maken deel uit van de kamer voor artsen-specialisten en huisartsen:
1° voorgedragen door de universiteiten:
a) Daphne HOMPES;
b) Martine DE VOS;
c) Jean BOSMANS;
d) Alain DUPONT;
2° voorgedragen door de beroepsorganisaties:
a) Liesbet MESOTTEN;
b) Luc DIRIX;
c) Paul CHRISTIAENS;
d) Greta VAN KERSSCHAEVER.
§ 2. Worden benoemd tot lid van de Adviescommissie en maken deel uit van de kamer voor tandartsen en tandartsen-specialisten:
1° voorgedragen door de universiteiten:
a) Antoon DE LAAT;
b) Luc MARTENS;
c) Dominique DECLERCK;
d) Linda VAN DEN BERGHE.
2° voorgedragen door de beroepsorganisaties:
a) Eddy DE VOS;
b) Bart SPEYBROUCK;
c) Veronique CHRISTIAENS;
d) Bart VANDE VANNET.
Art. 3. § 1. Worden benoemd tot plaatsvervangend lid van de Adviescommissie en maken deel uit van de kamer voor artsen-specialisten en huisartsen:
1° voorgedragen door de universiteiten:
a) Bert AERTGEERTS;
b) Peter PYPE;
c) Marie-Jose TASSIGNON;
d) Dirk DEVROEY;
2° voorgedragen door de beroepsorganisaties:
a) Lorenzo STAELENS;
b) Benoni VAN BUTSELE;
c) An BOUWEN;
d) Roel VAN GIEL.
§ 2. Worden benoemd tot plaatsvervangend lid van de Adviescommissie en maken deel uit van de kamer voor tandartsen en tandartsen-specialisten:
1° voorgedragen door de universiteiten:
a) Paul LAMBRECHTS;
b) Rita CAUWELS;
c) Marc BRAEM;
d) Peter BOTTENBERG;
2° voorgedragen door de beroepsorganisaties:
a) Karine SIEGERS;
b) Gerda DE COSTER;
c) Katrien VERMYLEN;
d) Karlien DE GEYTER.
Art. 4. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van 1 juni 2017.
Brussel, 27 juni 2017.
De Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin,
J. VANDEURZEN

2024.122

RIZIV-toelichting over gebruik nieuwe nomenclatuurnummers voor bezoek WZC

 

We hebben u al gemeld dat er sinds 1 juni 2024 een nieuwe regeling bestaat voor bezoeken door huisartsen in een WZC, zie https://asgb.be/node/28817.

Idem voor dergelijke bezoeken door bepaalde artsen-specialisten, zie https://asgb.be/node/28823.

Welnu, op de website van het RIZIV werd op 30 augustus jl. bijkomende toelichting over het gebruik van deze nieuwe nummers gepubliceerd. Klik hiervoor op de onderstaande link:

2024.121

Huisartsen: formulier tegemoetkoming zorgcontinuïteit beschikbaar

 

Op 14 augustus jl. hebben we u al gemeld dat er twee nieuwe premies voor de ondersteuning van huisartsenpraktijken in voege getreden zijn; zie https://asgb.be/node/28876.

Eén van deze premies is de tegemoetkoming inzake zorgcontinuïteit

2024.120

Vertraging voor RIZIV-sociaal statuut van 2023

 

Het RIZIV laat vandaag, 28 augustus 2024, weten dat er een maand vertraging opgetreden is in het berekenen van de premiebedragen voor 2023 (inzake RIZIV-sociaal statuut voor geconventioneerde zorgverleners).

Dit heeft onder meer de volgende twee gevolgen.

Ten eerste heeft u nu een maand langer de tijd (tot 30 september i.p.v. 31 augustus) om in ProGezondheid na te gaan of men u wel het juiste bedrag toekent.