Enquête door FOD voor (coördinerend) stagemeesters

2022.066

Op vraag van de FOD bezorgen we u dit bericht.

Aan de stagemeesters en de coördinerend stagemeesters wordt gevraagd om bijgevoegde vragenlijst over de kwaliteit van de ASO-opleiding in te vullen.

---------------------------------------------------------------------------------- 

Vandaag lanceren we de tweede enquêteronde om een beleid voor te bereiden rond de kwaliteit van de stages van artsen-specialisten in opleiding. Onze enquête is deze keer gericht aan de stagemeesters en de coördinerend stagemeesters.

De enquête wordt opengesteld van woensdag 11 mei 2022 tot en met 1 juni 2022.

De resultaten van de enquête zullen worden opgenomen in een rapport dat als basis zal dienen voor de ontwikkeling van een actieplan ter bevordering van de kwaliteit van de stages van artsen-specialisten in opleiding. Dit rapport zal aan de verschillende belanghebbenden worden toegestuurd.

Wij zouden graag de deelname van zoveel mogelijk stagemeesters en coördinerend stagemeesters verkrijgen zodat de resultaten zo representatief mogelijk zijn. Daartoe vragen wij uw medewerking door de verspreiding van onze enquête binnen uw netwerk.

Hier kunnen de stagemeesters en coördinerend stagemeesters de link terugvinden om deel te nemen aan de enquête: Enquête over de kwaliteit van de opleiding van kandidaat-specialisten | FOD Volksgezondheid (belgium.be)

Aan de coördinerend stagemeesters wordt gevraagd om beide vragenlijsten in te vullen of minstens de vragenlijst gericht aan de coördinerend stagemeester. U kan de oproep tot deelname aan de enquête ook terugvinden op het LinkedIn-account van de FOD Volksgezondheid.

 

 

Reacties

opleiden

claire theyskens

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
7 + 10 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
2022.064

Akkoord over standstill inzake ereloonsupplementen

ASGB/Kartel heeft de finale tekst rond de standstill van de supplementen goedgekeurd. Er zitten zeker goede elementen in, al betreuren we een aantal gemiste kansen.

2022.072

Vanaf 1 juli 2022 moeten artsen ‘elektronisch betalen’ aanbieden

Een nieuwe wet die van toepassing is op alle ‘ondernemers’ voert de verplichting in om minstens één elektronisch betaalmiddel aan te bieden vanaf 1 juli 2022. Ook een arts wordt als een ondernemer in de juridische zin van het woord beschouwd. U zal uw patiënten dus ook die mogelijkheid moeten geven. Hierna lichten we aan hand van drie vragen toe wat dit concreet inhoudt.

Mag u nog cash ontvangen na 1 juli? Jazeker, er komt geen verbod op cash, u bent enkel verplicht om ook in de mogelijkheid van elektronisch te betalen te voorzien.

2022.071

Oproep tot input : ontwerp nieuwe erkenningscriteria voor truncus communis en viscerale heelkunde

Bijgevoegde documenten zullen eerstdaags in de Hoge Raad besproken worden.

ASGB-leden die hier opmerkingen of bedenkingen over hebben, kunnen deze overmaken aan het secretariaat. (info@asgb.be).