LOK-groepen gezocht voor feedback op New Deal

2022.124

Minister Vandenbroucke werkt zoals u weet aan een zgn. New deal voor de huisartsen waarin hij onder meer een nieuw, bijkomend financieringssysteem wil introduceren. Er werd daarvoor een werkgroep opgericht waarin ook ASGB vertegenwoordigd is.

Vanuit de werkgroep wil men ook commentaren vanop het veld horen en in dat kader worden er zgn. focusgroepen opgericht. Meer bepaald zoekt men 10 LOK-groepen (uit het hele land) waarbij de plannen getoetst kunnen worden.

Vanuit ASGB willen we onze leden oproepen om zich met de LOK aan te dienen voor deze focusgroepen. Dit moet gebeuren door vóór 25 september 2022 een aanmeldingsformulier (zie link hieronder of bijlage bij dit bericht) in te vullen en te mailen naar newdeal@riziv-inami.fgov.be.

aanmeldingsformulier voor 25 september 2022

Meer info vindt u op de RIZIV-website via de link hierna: https://www.riziv.fgov.be/nl/nieuws/Paginas/gezocht-artsen-focusgroepen-rond-organisatie-financiering-huisartsenpraktijk-new-deal.aspx

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
5 + 14 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
2023.106

Prioriteiten voor specialisten en huisartsen volgens ASGB/Kartel

 

Met het oog op de medische verkiezingen die dinsdag a.s. 6 juni beginnen, hebben we u al laten kennismaken het programma van ASGB/Kartel zie https://www.asgb.be/node/28593. Vandaag willen we u onze kernpunten presenteren.

Voor alle artsen willen we traditioneel inzetten op mentaal welzijn en sociale bescherming, maar ook op ecologische transitie en maatregelen inzake de planning van het medisch aanbod.

Daarnaast mikken we telkens op drie afzonderlijke blikvangers voor specialisten en huisartsen.

 

2023.101

Verkiezingsprogramma ASGB/Kartel in 10 punten

 

ASGB/Kartel wil de beroepsverdediging niet blind corporatistisch en demagogisch voeren maar tracht ook steeds oog te hebben voor de maatschappelijke rol van de arts en de wetenschappelijke aspecten van de geneeskunde. Daarom blijven wij een goed uitgebouwde, solidair gedragen, verplichte ziekteverzekering verdedigen, wetende dat dit systeem enkel kan blijven bestaan wanneer er een evenwicht is tussen overheidsgeld en eigen bijdragen. ASGB/Kartel wil daarbij ook zorg dragen voor álle artsen. Op basis van deze uitgangspunten komen wij tot volgend 10-puntenprogramma.

 

2023.098

De 10 + 1 top-realisaties van ASGB/Kartel

 

Indien u nog zou twijfelen om te gaan stemmen, of voor wie, dan geven we u hierbij graag een beknopt overzicht van de belangrijkste zaken die ASGB/Kartel sedert de eerste medische verkiezingen gerealiseerd heeft.

Realisaties hebben post hoc, zeker in tijden van verkiezingen, meestal vele vaders. Daarom voegen we bij alle punten documentatie ter staving.

De rode draad van ASGB/Kartel doorheen de geschiedenis van het medisch syndicalisme is duidelijk herkenbaar.

1. Opwaardering van de intellectuele akten