ASGB-webinar over wetgeving gezondheidszorgen

2022.188

ASGB biedt aan zowel leden als niet-leden de mogelijkheid om online een cursus te volgen over de toepassing van de ZIV-wetgeving (inhoud zie hieronder en in het document als bijlage). Voor leden is dit gratis, niet-leden betalen € 40.

Deze cursus wordt gegeven door een specialist ter zake, de heer Willy De Buyser, gewezen senior-inspecteur bij Solidaris, en kadert in de rubriek ‘ethiek en economie’ van de accreditering. De aanvraag hiervoor is in behandeling.

De cursus vindt plaats in twee delen op woensdag 18 en woensdag 25 januari 2023, telkens vanaf 20 uur. De inhoud van de twee dagen is verschillend, het gaat dus NIET om twee maal dezelfde inhoud, waardoor het aangeraden is om beide dagen te volgen. 

Inschrijven voor deze cursus kan door u via email aan te melden op info@asgb.be. Gelieve verplicht in deze email op te geven: naam en voornaam, Riziv-nummer, de vermelding huisarts/HAIO/specialist/ASO, het specialisme in de laatste twee gevallen en de naam van uw praktijk of ziekenhuis. Niet-leden kunnen het inschrijvingsgeld van € 40 storten op BE13 4078 1299 1139 met de mededeling ‘opleiding ZIV-wet 18 en 25.01.2023’. Op 18 en 25 januari zal u dan de vergaderlink (Zoom) voor de betrokken dag ontvangen.

Vervolmaking Gezondheidszorgen omvat : een inleidend gedeelte ZIV-wetgeving, verschillende ZIV-tussenkomsten, nomenclatuur geneeskundige verstrekkingen (algemeen overzicht), laag variabele zorg (algemeen overzicht), nomenclatuur revalidatieverstrekkingen (algemeen overzicht), persoonlijk aandeel patiënt, forfaitaire tegemoetkomingen, geneesmiddelen, ziekenhuisverpleging en supplementen (kamer + ereloon), overeenkomsten en akkoorden, accreditering, conventionering, globaal medisch dossier, zorgtrajecten, echelonering, derdebetalersregeling/sociale derdebetaler, my-carenet, getuigschrift voor verstrekte hulp (E-attest), maximumfactuur, uitreiking bewijsstuk aan patiënt, ISI+ kaart, verhoogde verzekeringstegemoetkoming (VT), Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK), statuut personen met chronische aandoening, bijzonder solidariteitsfonds (BSF), palliatief forfait, vlaamse zorgbudgetten, dringend ambulancevervoer en verklarende woordenlijst

Reacties

no comment

No

Dr Christiane Pouliart

No

Pouliart christiane

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
9 + 5 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
2023.012

Schrijf u in voor het ASGB-congres, een betere zorg voor patiënt én arts

Wanneer en waar? Zaterdag 11 maart 2023 vanaf 9 uur in Flanders Meeting & Convention Center te Antwerpen (de Elisabeth-zalen naast de Zoo, ingang via Carnotstraat 4)

Hoe inschrijven? U kunt zich inschrijven t.e.m. 28 februari 2023 via het webformulier in deze link: https://www.asgb.be/form/inschrijving-symposium

2023.016

ASGB/Kartel steunt de wachtposten in hun vraag om betere financiering

De huisartsenwachtposten hebben het (vaak) moeilijk om de eindjes nog aan mekaar te knopen. Grote boosdoener is de fikse stijging van de werkingskosten (van vooral personeel en vervoer maar ook van bv. infrastructuur en energie). De lonen van het personeel bv. hebben een index van ruim 13% ondergaan … terwijl het budget dat door Riziv ter beschikking gesteld wordt amper aan 8% komt.

2023.015

Huisartsen kunnen een cone beam ct van een lidmaat of een gewricht voorschrijven

 

Op 18 januari 2023 is een KB met een wijziging aan de nomenclatuur van art. 17§1 gepubliceerd. Dit KB treedt in werking op 1 maart 2023 en laat nu ook toe dat huisartsen een cone beam ct van een lidmaat of een gewricht kunnen voorschrijven.

Hierna vindt u de integrale tekst van het KB en in de pdf bij dit bericht vindt u de desbetreffende nota uit de NCAZ.

Publicatie : 2023-01-18
Numac : 2023030016