ASGB-webinar over de nomenclatuur

2023.064

 

ASGB biedt aan zowel leden als niet-leden de mogelijkheid om online een cursus te volgen over ‘hoe de nomenclatuur toepassen?’ (inhoud zie hieronder). Voor leden is dit gratis, niet-leden betalen € 40.

Deze cursus wordt gegeven door een specialist ter zake, de heer Willy De Buyser, gewezen senior-inspecteur bij Solidaris, en kadert in de rubriek ‘ethiek en economie’ van de accreditering. De aanvraag hiervoor is in behandeling.

De cursus vindt plaats in twee delen op woensdag 19 en woensdag 26 april 2023, telkens vanaf 20 uur. De inhoud van de twee dagen is verschillend, het gaat dus NIET om twee maal dezelfde inhoud, waardoor het aangeraden is om beide dagen te volgen. 

Inschrijven voor deze cursus kan door u via email aan te melden op info@asgb.beGelieve verplicht in deze email op te geven: naam en voornaam, Riziv-nummer, de vermelding huisarts/HAIO/specialist/ASO, het specialisme in de laatste twee gevallen en de naam van uw praktijk of ziekenhuis. Niet-leden kunnen het inschrijvingsgeld van € 40 storten op BE13 4078 1299 1139 met de mededeling ‘opleiding nomenclatuur 19 en 26.04.2023’. Op 19 en 26 april zal u dan de vergaderlink (Zoom) voor de betrokken dag ontvangen.

 

Inhoud deel 1: fysische aanwezigheid, niet-vergoedbare verstrekkingen, bevoegdheidscodes, stagedoende artsen, raadplegingen-bezoeken-advies, zorg op afstand, technische geneeskundige verstrekkingen, verlossingen, algemene speciale verstrekkingen, bijkomend honorarium dringende technische verstrekkingen, heelkunde, plastische heelkunde, heelkunde op abdomen, stomatologie, operatieve hulp, anesthesie

Inhoud deel 2: medisch toezicht, verstrekkingen spoed, forfaitair honorarium medische wachtdienst, toezicht bijgeroepen arts, reanimatie, medische beeldvorming, radiotherapie-radiumtherapie, inwendige geneeskunde, dermato-venerologie, fysiotherapie, klinische biologie, pathologische anatomie, genetische onderzoeken, percutane interventionele verstrekkingen, pseudonomenclatuur

Reacties

Beste, ik kan deze webinar niet volgen wegens wachtdienst. kan deze nadien bekeken worden?
mvg Dr Buyse
Kinderarst Az Sint Maria halle

stefanie buyse

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
5 + 13 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2024.062

Hogere vergoeding (vanaf 1 juni 2024) voor bezoek in WZC door bepaalde arts-specialisten

 

Na de huisartsen (zie https://asgb.be/node/28817) zullen ook bepaalde artsen-specialisten die een bezoek in een WZC doen, recht krijgen op een hogere vergoeding vanaf 1 juni 2024.

Daartoe zijn er drie KB’s gepubliceerd op 29 april 2024, waarvan één i.v.m. het remgeld (dat gelijk blijft t.o.v. vroeger). Het gaat hier om de uitvoering van een maatregel uit het vorige akkoord.

2024.061

Welke handelingen mag een verpleegkundig specialist doen (vanaf 2025)?

 

Op 25 april 2024 werd het KB gepubliceerd dat de erkenningscriteria voor het beroep van verpleegkundig specialist vastlegt (vanaf 1 januari 2025).

Een dag later, 26 april 2024, stond vervolgens al het KB in het Staatsblad dat bepaalt welke handelingen diezelfde verpleegkundig specialist zal kunnen uitvoeren (vanaf 1 januari 2025) 

Het gaat hier om de bijkomende klinische activiteiten en medische handelingen die men mag uitoefenen in uitvoering van zijn erkenning als verpleegkundig specialist. 

2024.060

Erkenningscriteria vastgelegd voor verpleegkundig specialist

 

Op 25 april 2024 is een KB gepubliceerd dat de erkenningscriteria voor het beroep van verpleegkundig specialist bepaalt.

Deze criteria treden wel pas in werking op 1 januari 2025.

Hierna vindt u de integrale tekst van het KB.

 

14 APRIL 2024. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de criteria om de titel van verpleegkundig specialist te dragen