ASGB/Kartel steunt verzoek om een beroepstitel algologie

2023.083

De Belgische beroepsvereniging van Artsen-Specialisten in Anesthesie en Reanimatie (BSAR-APSAR) is vragende partij om deze beroepstitel van niveau 3 in te voeren en heeft daaromtrent de mening van de artsensyndicaten gevraagd.

ASGB/Kartel steunt het verzoek en deelt de visie om in te zetten op een professionalisering van de chronische pijntherapie in België. We streven hierbij naar een breder kader om deze zorg te bieden in ons gezondheidszorgsysteem, met een belangrijke plaats voor zowel de arts in de eerste lijn, als de specialist chronische pijntherapie.

We onderschrijven ook de vraag voor een duidelijk normenkader voor de opleiding. Een adequate opleiding en erkenning van deze specialisten en klinieken is immers een garantie voor kwaliteit en veiligheid, zodat iedere patiënt en iedere verwijzer kan vertrouwen op goede zorg. Tevens biedt deze aanpak meer zekerheid dat overheidsbudgetten correct worden ingezet.

Als bijlage bij dit bericht vindt u het volledige antwoord dat ASGB/Kartel aan de BSAR-APSAR gestuurd heeft.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
11 + 5 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
2023.106

Prioriteiten voor specialisten en huisartsen volgens ASGB/Kartel

 

Met het oog op de medische verkiezingen die dinsdag a.s. 6 juni beginnen, hebben we u al laten kennismaken het programma van ASGB/Kartel zie https://www.asgb.be/node/28593. Vandaag willen we u onze kernpunten presenteren.

Voor alle artsen willen we traditioneel inzetten op mentaal welzijn en sociale bescherming, maar ook op ecologische transitie en maatregelen inzake de planning van het medisch aanbod.

Daarnaast mikken we telkens op drie afzonderlijke blikvangers voor specialisten en huisartsen.

 

2023.101

Verkiezingsprogramma ASGB/Kartel in 10 punten

 

ASGB/Kartel wil de beroepsverdediging niet blind corporatistisch en demagogisch voeren maar tracht ook steeds oog te hebben voor de maatschappelijke rol van de arts en de wetenschappelijke aspecten van de geneeskunde. Daarom blijven wij een goed uitgebouwde, solidair gedragen, verplichte ziekteverzekering verdedigen, wetende dat dit systeem enkel kan blijven bestaan wanneer er een evenwicht is tussen overheidsgeld en eigen bijdragen. ASGB/Kartel wil daarbij ook zorg dragen voor álle artsen. Op basis van deze uitgangspunten komen wij tot volgend 10-puntenprogramma.

 

2023.098

De 10 + 1 top-realisaties van ASGB/Kartel

 

Indien u nog zou twijfelen om te gaan stemmen, of voor wie, dan geven we u hierbij graag een beknopt overzicht van de belangrijkste zaken die ASGB/Kartel sedert de eerste medische verkiezingen gerealiseerd heeft.

Realisaties hebben post hoc, zeker in tijden van verkiezingen, meestal vele vaders. Daarom voegen we bij alle punten documentatie ter staving.

De rode draad van ASGB/Kartel doorheen de geschiedenis van het medisch syndicalisme is duidelijk herkenbaar.

1. Opwaardering van de intellectuele akten